ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Τι εννοούμε με τον όρο «διαθλαστική χειρουργική»; Τι πετυχαίνουν οι διαθλαστικές επεμβάσεις;

Με τον όρο «διαθλαστική χειρουργική» εννοούμε το σύνολο όλων εκείνων των χειρουργικών τεχνικών, που εφαρμόζονται σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, για τη διόρθωση των γνωστών σε όλους διαθλαστικών ανωμαλιών, όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός. Οι διαθλαστικές επεμβάσεις στις μέρες μας είναι άμεσα συνδεδεμένες με τεχνολογία αιχμής, απόλυτα ασφαλείς και πετυχαίνουν την απαλλαγή της άμεσης εξάρτησης από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής, προσφέροντας εξαιρετική όραση και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ποιες είναι οι κυριότερες μέθοδοι, που χρησιμοποιούνται σήμερα στη διαθλαστική χειρουργική;

image-134027-divider.png?1418634437329

Πρεσβυωπία


​Μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Από την ηλικία των 40 ετών η ικανότητα της αυτόματης προσαρμογής του ματιού σε όλες τις αποστάσεις, μακρινές και κοντινές, προοδευτικά ελαττώνεται. Αυτό οφείλεται στη σταδιακή απώλεια της ελαστικότητας του φυσικού φακού του ματιού, ο οποίος χάνει την ικανότητα να κάμπτεται και να εστιάζει στις κοντινές αποστάσεις. Η προσαρμογή της όρασής μας στις κοντινές αποστάσεις, σε αντίθεση με τη μυωπία, την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό, είναι μια δυναμική λειτουργία, που εμφανίζεται την τέταρτη δεκαετία και εξελίσσεται για περίπου 15 χρόνια. Η αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας και η τεχνική που θα επιλεγεί (presby-LASIK, πολυεστιακοί ενδοφακοί, Monovision κ.τ.λ.), προκύπτει μετά από διεξοδική συζήτηση με τον οφθαλμίατρο.

​Ποια είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για εμένα;

Η σύγχρονη οφθαλμολογία επιτρέπει τη διόρθωση και ομαλή αποκατάσταση σχεδόν οποιουδήποτε διαθλαστικού σφάλματος. H επιλογή της ενδεδειγμένης, για τον κάθε ασθενή, διαθλαστικής τεχνικής είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς προεγχειρητικού ελέγχου. Από αυτόν θα προκύψουν οι ατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε οφθαλμού.

Η τελική απόφαση προκύπτει μετά από αναλυτική συζήτηση του ιατρού με τον υποψήφιο σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε τεχνικής, με γνώμονα πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

image-134027-divider.png?1418634437329

Κερατόκωνος

Τι είναι o κερατόκωνος;

Ο κερατόκωνος είναι μια οφθαλμική απρόβλεπτη και ποικιλόμορφη κατάσταση, στην οποία η φυσιολογική δομή - σχήμα του κερατοειδούς χιτώνα (το «παράθυρο» του οφθαλμού) σταδιακά λεπταίνει, δημιουργώντας έναν κωνικού τύπου κερατοειδή. Η εξελισσόμενη λέπτυνση του κερατοειδούς επιδρά στην ποιότητα της όρασης. Τις περισσότερες φορές προσβάλλει και τους 2 οφθαλμούς (αμφίπλευρα).

Πότε εμφανίζεται;

Η διαταραχή συνήθως κάνει την εμφάνισή της σε νεαρούς ενήλικες και επηρεάζει τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου. Στα αρχικά στάδια,  χαρακτηρίζεται σαν προοδευτικώς εξελισσόμενος ανώμαλος αστιγματισμός, που προσωρινά μπορεί να διορθωθεί με γυαλιά. Στη συνέχεια, η πάθηση μπορεί να συνοδεύεται από μέτρια αλλά και σοβαρή πτώση της οράσεως. Είναι δυνατό να εξελίσσεται για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ κάθε οφθαλμός μπορεί να επηρεάζεται διαφορετικά.


​Τα κυριότερα συμπτώματα

Τα συμπτώματα, εμφανίζονται συνήθως με το τέλος της εφηβείας και είναι:

  • φωτοφοβία (φωτοευαισθησία)
  • παραμορφωμένη όραση
  • θολή όραση
  • μείωση οπτικής οξύτητας
  • σταδιακά αναπτυσσόμενη μυωπία
  • ανώμαλος αστιγματισμός

Για να κλείσετε ραντεβού,
επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2410 55 22 49